Yksityislaina on pikavippiä suurempi, noin 100 – 2500 euron kokoinen laina joka myönnetään alle viikossa ilman vakuuksia tai takaajia. Yksityislaina soveltuu parhaiten äkillisiin rahanmenoihin, eli kun pesukone hajoaa, tarvitset uudet silmälasit tai tapahtuu jotain muuta ennalta-arvaamatonta. (Laina hakemuksessa ei tarvitse mainita mihin lainan käyttää) Yksityislaina on pikavippiä huomattavasti edullisempi lainamuoto:

Esimerkiksi 200 euron yksityislainan korko on 8 euroa kuukauden laina-ajalta, kun pikavippilainan vastaava korko on halvimmillaan 50 euroa kuukaudessa.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää että on yhtä halpaa lainata 200 euroa vuodeksi yksityislainana, kun pikavippinä kahdeksi viikoksi. Mikäli kerkeät odottamaa lainapäätöstä 7 vuorokautta ja täytät yksityislainan laina-ehdot, on yksityislaina pikavippiä järkevämpi laina-muoto. Yksityislainan saaminen edellyttää 18 – 80 vuoden ikää, säännöllisiä työ- tai eläketuloja, ja sitä ettei sinulla ole maksuhäiriörekisteriin rekisteröityjä merkintöjä. Suomessa luottokortteja myöntää Visa, Diners Club, Mastercard sekä Amex. Tällä hetkellä Diners Club tarjoaa uusille jäsenille ensimmäisen vuoden jäsenmaksun ilmaiseksi, joten 100 euron laina kuukauden laina-ajalla tulee maksamaan ainoastaan 4 euroa Diners Club luottokortilla.

Yksityislaina pähkinänkuoressa:

  • Lainankäsittelyaika: 7 vrk (Laina maksetaan tilillesi viikon sisällä hakemuksen jättämisestä)
  • Pienin haettava lainasumma 100 euroa, suurin haettava lainasumma 2500 euroa.
  • Lainasta ei peritä avaus- tai toimitusmaksua
  • Takaisinmaksuaika 1 kk – 60 kk